Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednio skomponowane zupy wpisują się w dietę odchudzającą lub po prostu sprzyjającą utrzymaniu szczupłej sylwetki. Fit zupa dostarcza niewielu kalorii, za to świetnie nawadnia, jest źródłem witamin, minerałów i błonnika. Dzięki temu ostatniemu na długo zapewnia uczucie sytości.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Składniki
Sparz pomidory i obierz ze skórki. Obierz marchewkę, pietruszkę i seler. Pokrój na nieduże kawałki. Por opłucz i pokrój na plasterki. Na plasterki pokrój też obrane ząbki czosnku.
Rozgrzej na dnia garnka z nieprzywierającym dnem oliwę. Przesmaż na niej kilka minut warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler i por. Pod koniec smażenia dołóż czosnek.
Zalej warzywa w garnku wodą. Dodaj ziele angielskie i listki laurowe. Zagotuj.
Gotuj zupę przez około 20 minut. Przecedź wywar i włóż do niego z powrotem warzywa. Całość zagotuj ponownie z dodatkiem pokrojonych na mniejsze kawałki pomidorów. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj zupę ze wszystkimi warzywami, oprószoną posiekaną zieleniną. Jeśli chcesz, by była bardziej sycąca, ugotuj osobno i dołóż do zupy kaszę jaglaną.