Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednio skomponowane zupy wpisują się w dietę odchudzającą lub po prostu sprzyjającą utrzymaniu szczupłej sylwetki. Fit zupa dostarcza niewielu kalorii, za to świetnie nawadnia, jest źródłem witamin, minerałów i błonnika. Dzięki temu ostatniemu na długo zapewnia uczucie sytości.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Składniki
Sparz pomidory i obierz ze skórki. Obierz marchewkę, pietruszkę i seler. Pokrój na nieduże kawałki. Por opłucz i pokrój na plasterki. Na plasterki pokrój też obrane ząbki czosnku.
Rozgrzej na dnia garnka z nieprzywierającym dnem oliwę. Przesmaż na niej kilka minut warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler i por. Pod koniec smażenia dołóż czosnek.
Zalej warzywa w garnku wodą. Dodaj ziele angielskie i listki laurowe. Zagotuj.
Gotuj zupę przez około 20 minut. Przecedź wywar i włóż do niego z powrotem warzywa. Całość zagotuj ponownie z dodatkiem pokrojonych na mniejsze kawałki pomidorów. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj zupę ze wszystkimi warzywami, oprószoną posiekaną zieleniną. Jeśli chcesz, by była bardziej sycąca, ugotuj osobno i dołóż do zupy kaszę jaglaną.