Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ubóstwiam ten smak. Kiedyś brzydziłem się samym słowem Flaki…jednak przez lata wypraw, nauczyłem się próbowania potraw przed dowiedzeniem się, co jem. Tak najbezpieczniej. I serio, wierzcie mi, tak można poznawać kulinarny świat. Ty razem zabiorę Was w danie, które jest całkowicie „bezpieczne”, podyktowane naszą polską złotą jesienią.
Zraziki wieprzowe w sosie pomidorowym to danie jednogarnkowe, które często go...
Odsłon: 4445
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21667
Zraziki wieprzowe w sosie pomidorowym to danie jednogarnkowe, które często go...
Odsłon: 4445
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21667
Składniki
Dynię kroimy w kostkę, zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości. Blendujemy i przecieramy przez drobne sito. Cebulę siekamy, wrzucamy na rozgrzane masło (1 łyżka) wraz z pokrojonymi w paski grzybami i startą na dużych oczkach, marchewką. Dusimy przez chwilę pod przykryciem, dodajemy posiekany czosnek, pokrojoną w paski papryką, chwilę smażymy i dodajemy do zupy wraz z przyprawami. Masło rozgrzewamy, dodajemy mąką, dokładnie łączymy, podlewamy wywarem z zupy. Przelewamy do garnka, mieszamy aż wszystko połączy się. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.