Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ubóstwiam ten smak. Kiedyś brzydziłem się samym słowem Flaki…jednak przez lata wypraw, nauczyłem się próbowania potraw przed dowiedzeniem się, co jem. Tak najbezpieczniej. I serio, wierzcie mi, tak można poznawać kulinarny świat. Ty razem zabiorę Was w danie, które jest całkowicie „bezpieczne”, podyktowane naszą polską złotą jesienią.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 485
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15415
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3287
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 485
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15415
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3287
Składniki
Dynię kroimy w kostkę, zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości. Blendujemy i przecieramy przez drobne sito. Cebulę siekamy, wrzucamy na rozgrzane masło (1 łyżka) wraz z pokrojonymi w paski grzybami i startą na dużych oczkach, marchewką. Dusimy przez chwilę pod przykryciem, dodajemy posiekany czosnek, pokrojoną w paski papryką, chwilę smażymy i dodajemy do zupy wraz z przyprawami. Masło rozgrzewamy, dodajemy mąką, dokładnie łączymy, podlewamy wywarem z zupy. Przelewamy do garnka, mieszamy aż wszystko połączy się. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.