Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki ugotowane z gęsich żołądków i ćwiartek z kurczaka.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1015
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 488
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 580
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 4365
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 138
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5891
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1015
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 488
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 580
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 4365
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 138
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5891
Składniki
Wymyte i oczyszczone żołądki wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem 1 łyżki stołowej soli, gotujemy do momentu wrzenia wody i powstania szumowin. Wylewamy wodę, płuczemy żołądki i ponownie z dodatkiem 1 łyżki soli gotujemy do miękkości żołądków. Ugotowane żołądki płuczemy i studzimy. W garnku zagotowujemy 3 litry wody. Do gotującej się wody dodajemy ćwiartki z kurczaka, pokrojone warzywa w kostkę oraz pastę rosołową i gotujemy 30 minut od momentu wrzenia wody. Ugotowane ćwiartki studzimy i oddzielamy mięso od kości. Ostudzone żołądki kroimy w paski, obrane mięso z kurczaka również kroimy w paski i wkładamy do gotującego się wywaru. gotujemy jeszcze 40 minut i całość doprawiamy suchymi przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze 10 minut.
Gotowe flaczki podajemy na gorąco z domowym pieczywem. Smacznego !!!