Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26209
Dodano: 09.09.2020
Odsłon: 406
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wymyte i oczyszczone żołądki wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem 1 łyżki stołowej soli, gotujemy do momentu wrzenia wody i powstania szumowin. Wylewamy wodę, płuczemy żołądki i ponownie z dodatkiem 1 łyżki soli gotujemy do miękkości żołądków. Ugotowane żołądki płuczemy i studzimy. W garnku zagotowujemy 3 litry wody. Do gotującej się wody dodajemy ćwiartki z kurczaka, pokrojone warzywa w kostkę oraz pastę rosołową i gotujemy 30 minut od momentu wrzenia wody. Ugotowane ćwiartki studzimy i oddzielamy mięso od kości. Ostudzone żołądki kroimy w paski, obrane mięso z kurczaka również kroimy w paski i wkładamy do gotującego się wywaru. gotujemy jeszcze 40 minut i całość doprawiamy suchymi przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze 10 minut.
Gotowe flaczki podajemy na gorąco z domowym pieczywem.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 09 września 2020Zgłoś do usunięcia
Trzeba będzie spróbować!0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 09 września 2020Zgłoś do usunięcia
coś dla mnie, pyszotka;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

PogoOla 09 września 2020Zgłoś do usunięcia
mój mąż bedzie zachwycony, dzis gotuję :)1 Kto głosował? | Odpowiedz