Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki ugotowane z indyczych żołądków i pałek z kurczaka.
Wymyte i oczyszczone żołądki indycze wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem 1 łyżki stołowej soli, gotujemy do momentu wrzenia wody i powstania szumowin. Wylewamy wodę, płuczemy żołądki i ponownie z dodatkiem 1 łyżki soli gotujemy do miękkości żołądków.
Ugotowane żołądki płuczemy i studzimy. W garnku zagotowujemy 2,5 litra osolonej wody. Do gotującej się osolonej wody dodajemy pałki z kurczaka i gotujemy 20 minut od momentu wrzenia wody. Ugotowane pałki wyjmujemy na talerz i studzimy.
W wywarze zagotowujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową i pokrojonymi warzywami w kostkę. Ostudzone żołądki kroimy w paski, obrane mięso z pałek kurczaka również kroimy w paski i wkładamy do gotującego się wywaru. gotujemy jeszcze 40 minut i całość doprawiamy suchymi przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze 10 minut. Gotowe flaczki podajemy na gorąco z domowym pieczywem.
Smacznego !!!
Forszmak to rewelacyjny sposób na wykorzystanie wędlin i mięs, które zostały...
Odsłon: 4639
Nie ma chyba drugiej osoby tak znającej się na dobrym stylu, dbaniu o szczupł...
Odsłon: 559
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 577
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 397
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 333
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 5652
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 344
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 577
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 397
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 333
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 5652
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 344
Składniki
Wymyte i oczyszczone żołądki indycze wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem 1 łyżki stołowej soli, gotujemy do momentu wrzenia wody i powstania szumowin. Wylewamy wodę, płuczemy żołądki i ponownie z dodatkiem 1 łyżki soli gotujemy do miękkości żołądków.
Ugotowane żołądki płuczemy i studzimy. W garnku zagotowujemy 2,5 litra osolonej wody. Do gotującej się osolonej wody dodajemy pałki z kurczaka i gotujemy 20 minut od momentu wrzenia wody. Ugotowane pałki wyjmujemy na talerz i studzimy.
W wywarze zagotowujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową i pokrojonymi warzywami w kostkę. Ostudzone żołądki kroimy w paski, obrane mięso z pałek kurczaka również kroimy w paski i wkładamy do gotującego się wywaru. gotujemy jeszcze 40 minut i całość doprawiamy suchymi przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze 10 minut. Gotowe flaczki podajemy na gorąco z domowym pieczywem.
Smacznego !!!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zupy
Zupa grochowa
Zupy
Zupa pieczarkowa według przepisu babci
Zupy
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Zupa szpinakowa zabielana
Ha ha ha to znowu ja dziś na obiad poleca się pyszna zupa szpinakowa
Odsłon: 150
Zupa grochowa
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 158