Do góry

Zupy Przepis na:

Flaczki drobiowe z indyczych żołądków.

Flaczki drobiowe z indyczych żołądków.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26195

Dodano:

Odsłon: 3078

Flaczki ugotowane z indyczych żołądków i pałek z kurczaka.

Składniki

  • żołądki indycze 1,5 kg
  • pałki z kurczaka 6 szt.
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • seler 1 szt.
  • por 10-15 cm
  • marchew 2 szt.
  • pietruszka 1 szt. duża
  • majeranek 1 łyżka
  • przyprawa do flaczków 1 opakowanie 20 g
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Flaczki drobiowe z indyczych żołądków.

Przygotowanie

  1. Wymyte i oczyszczone żołądki indycze wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem 1 łyżki stołowej soli, gotujemy do momentu wrzenia wody i powstania szumowin. Wylewamy wodę, płuczemy żołądki i ponownie z dodatkiem 1 łyżki soli gotujemy do miękkości żołądków.

  2. Ugotowane żołądki płuczemy i studzimy. W garnku zagotowujemy 2,5 litra osolonej wody. Do gotującej się osolonej wody dodajemy pałki z kurczaka i gotujemy 20 minut od momentu wrzenia wody. Ugotowane pałki wyjmujemy na talerz i studzimy.

  3. W wywarze zagotowujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową i pokrojonymi warzywami w kostkę. Ostudzone żołądki kroimy w paski, obrane mięso z pałek kurczaka również kroimy w paski i wkładamy do gotującego się wywaru. gotujemy jeszcze 40 minut i całość doprawiamy suchymi przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze 10 minut. Gotowe flaczki podajemy na gorąco z domowym pieczywem.

  4. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń