Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki w wersji bezmięsnej, podawanie z naleśnikami pokrojonymi w paski (a'la flaczki). Przepis pochodzi z 426. odcinka programu "Ewa gotuje"
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 5955
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 174
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 144
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 264
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 456
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 5955
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 174
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 144
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 264
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 456
Składniki
W garnku roztopić masło klarowane. Wrzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojoną w półplasterki białą część pora oraz resztę warzyw – obranych i startych na dużych oczkach. Zalać winem, wymieszać i gotować przez chwilę. Gdy alkohol odparuje przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem oraz słodką papryką. Dolać wodę. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie. Przykryć i gotować do miękkości.
Doprawić świeżo otartą gałką muszkatołową. Posolić. Podawać z naleśnikami pokrojonymi w paski (a’la flaczki). Udekorować natką pietruszki.