Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki w wersji bezmięsnej, podawanie z naleśnikami pokrojonymi w paski (a'la flaczki). Przepis pochodzi z 426. odcinka programu "Ewa gotuje"
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 219
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9459
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1001
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 219
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9459
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1001
Składniki
W garnku roztopić masło klarowane. Wrzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojoną w półplasterki białą część pora oraz resztę warzyw – obranych i startych na dużych oczkach. Zalać winem, wymieszać i gotować przez chwilę. Gdy alkohol odparuje przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem oraz słodką papryką. Dolać wodę. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie. Przykryć i gotować do miękkości.
Doprawić świeżo otartą gałką muszkatołową. Posolić. Podawać z naleśnikami pokrojonymi w paski (a’la flaczki). Udekorować natką pietruszki.