Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Przepyszne ,bardzo delikatne w smaku.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2080
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 150
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1039
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1181
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12014
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2080
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 150
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1039
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1181
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12014
Składniki
Warzywa oczyściłem. Cebulę ,czosnek i chilli drobno posiekałem. Paprykę pokroiłem w małą kostkę. W garnku rozgrzałem oliwę i podsmażyłem pokrojony w kostkę boczek. Dodałem cebulę ,czosnek i paprykę i smażyłem jeszcze 3 min. Oprószyłem mąką i chwilę smażyłem. Dodałem pomidory z zalewą ,zagotowałem. Następnie dodałem flaki ,bulion ,liść laurowy ,koncentrat pomidorowy ,zioła i mieloną paprykę. Gotowałem na małym ogniu ok. 45. Pod koniec doprawiłem do smaku solą ,pieprzem i ziołami. Podałem z żółtym serem.