Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzucam obiecany przepis z lekkim opóźnieniem, ale choroba mnie trochę zmogła, wracam do żywych.
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1980
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2059
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 440
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 10
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1980
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2059
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 440
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 10
Składniki
Flaki trzeba wypłukać, zalać wodą i zagotować. Ja kupuję już częściowo ugotowane dlatego nie śmierdzą i szybko się robią.
Po zagotowaniu flaków odlewam wodę, dodaję przyprawy i startą na grubych oczkach marchewkę. Znów zalewam wodą i gotuję do miękkości ( u mnie ok 1,5 h ).
Kiedy flaki są miękkie zagęszczam je mąką, jeszcze chwilę gotuję, sprawdzam, czy nie trzeba doprawić i gotowe. Flaczki są bardzo smaczne, ja lubię od czasu do czasu.