Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzucam obiecany przepis z lekkim opóźnieniem, ale choroba mnie trochę zmogła, wracam do żywych.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7006
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30551
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29273
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7006
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30551
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29273
Składniki
Flaki trzeba wypłukać, zalać wodą i zagotować. Ja kupuję już częściowo ugotowane dlatego nie śmierdzą i szybko się robią.
Po zagotowaniu flaków odlewam wodę, dodaję przyprawy i startą na grubych oczkach marchewkę. Znów zalewam wodą i gotuję do miękkości ( u mnie ok 1,5 h ).
Kiedy flaki są miękkie zagęszczam je mąką, jeszcze chwilę gotuję, sprawdzam, czy nie trzeba doprawić i gotowe. Flaczki są bardzo smaczne, ja lubię od czasu do czasu.