Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa dla tych, którzy nie jedzą mięsa.
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5459
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2469
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2214
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 942
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5459
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2469
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2214
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 942
Składniki
Cebulę i czosnek siekamy. Boczniaki kroimy w paski. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, zalewamy wrzątkiem, dodajemy dwie łyżki bulionu warzywnego. Gotujemy przez 20 min. Następnie dolewamy sok z pomidorów. Zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową. Wsypujemy łyżkę majeranku, mieloną paprykę, ostrą paprykę. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę, dokładnie łączymy. Wlewamy chochelkę wywaru z zupy, mieszamy by wszystkie składniki połączyły się. Całość dodajemy do zupy, ciągle mieszając, zagotowujemy. Podajemy ze świeżym pieczywem.