Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki po pokrojeniu, w wyglądzie i konsystencji są podobne do flaków,a przyprawami i dodatkami można uzyskać podobny smak.
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 72
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14815
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 154
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 72
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14815
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 154
Składniki
Obrane warzywa korzeniowe starłam na grubym oczku. Cebulę i pora pokroiłam w kosteczkę. Warzywa przesmażyłam do zeszklenia i lekkiego zrumienienia na patelni. Wrzuciłam je do półtora litra gotującej się wody razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. W sumie będą się gotować 30 minut.
Boczniaki pokroiłam w poprzek , tak aby wyglądem przypominały flaczki i podsmażyłam je na rumiano na patelni. Dodałem je do gotujących się warzyw na 10 minut przed końcem ich gotowania.
Pod koniec gotowania zupę zagęściłam rozrobioną w wodzie mąką. Doprawiłam sola i pieprzem i wrzuciłam garść roztartego majeranku. Smak flaczków właśnie z ta przyprawą mi się najbardziej kojarzy. Smacznego :)