Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki po pokrojeniu, w wyglądzie i konsystencji są podobne do flaków,a przyprawami i dodatkami można uzyskać podobny smak.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10699
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10699
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Obrane warzywa korzeniowe starłam na grubym oczku. Cebulę i pora pokroiłam w kosteczkę. Warzywa przesmażyłam do zeszklenia i lekkiego zrumienienia na patelni. Wrzuciłam je do półtora litra gotującej się wody razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. W sumie będą się gotować 30 minut.
Boczniaki pokroiłam w poprzek , tak aby wyglądem przypominały flaczki i podsmażyłam je na rumiano na patelni. Dodałem je do gotujących się warzyw na 10 minut przed końcem ich gotowania.
Pod koniec gotowania zupę zagęściłam rozrobioną w wodzie mąką. Doprawiłam sola i pieprzem i wrzuciłam garść roztartego majeranku. Smak flaczków właśnie z ta przyprawą mi się najbardziej kojarzy. Smacznego :)