Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wszyscy lubią podroby. Alternatywą dla nich byłyby flaczki z boczniaków, które nie ustępują kulinarnie flakom podrobowym. Są zdrowe, smaczne, pożywne i wykonanie ich jest dużo szybsze jak w oryginale.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5022
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2982
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5355
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5022
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2982
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5355
Składniki
Boczniaki oczszczamy, kroimy w cienkie paseczki. Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach. Masło rozgrzewamy w odpowiedniej wielkości garnku, podsmażamy grzyby przez 15-20 minut do miękkości.
W trakcie podsmażania dolewamy 250 ml bulionu wołowego aby się nie przypaliły. Następnie do garnka dodajemy wszystkie warzywa i wlewamy resztę bulionu, dodajemy koncentrat pomidorowy, wszystkie przyprawy i zioła. Zupę gotujemy ok. 20 minut.
Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz majerankiem, którego należy przed dodaniem rozetrzeć w dłoniach. Mieszamy, zagotowujemy i gorącą zupę z ulubionymi dodatkami, podajemy.