Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki ugotowane z gęsich żołądków i ćwiartek z kurczaka.
deska do krojenia, nóż, garnek,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1058
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1058
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Składniki
Wymyte i oczyszczone żołądki wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem 1 łyżki stołowej soli, gotujemy do momentu wrzenia wody i powstania szumowin. Wylewamy wodę, płuczemy żołądki i ponownie z dodatkiem 1 łyżki soli gotujemy do miękkości żołądków. Ugotowane żołądki płuczemy i studzimy. W garnku zagotowujemy 3 litry wody. Do gotującej się wody dodajemy ćwiartki z kurczaka, pokrojone warzywa w kostkę oraz pastę rosołową i gotujemy 30 minut od momentu wrzenia wody. Ugotowane ćwiartki studzimy i oddzielamy mięso od kości. Ostudzone żołądki kroimy w paski, obrane mięso z kurczaka również kroimy w paski i wkładamy do gotującego się wywaru. gotujemy jeszcze 40 minut i całość doprawiamy suchymi przyprawami do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowy i zrobioną z mąki, cebuli i masła zasmażkę i gotujemy jeszcze 10 minut. Zasmażkę przygotowujemy w ten sposób, rozgrzewamy masło na patelni, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i smażymy ją do ładnego zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodajemy 2 łyżki mąki, mieszamy i dodajemy z garnka 2 chochle zupy z garnka, całość ładnie mieszamy i dodajemy do garnka z flaczkami. Gotowe flaczki podajemy na gorąco z domowym pieczywem. Smacznego!!!