Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo smaku prawdziwych flaczków nic nie zastąpi, ale te robione z żołądków drobiowych smakują prawie tak samo, a co najważniejsze są syte i dietetyczne.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1150
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1739
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5853
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1150
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1739
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5853
Składniki
Do żołądków dodajemy obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchew i pietruszkę, majeranek, przyprawę do zup, kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie.
Wszystko zalewamy wodą i gotujemy do miękkości żołądków na średnim ogniu. Kiedy żołądki z miękną wyjmujemy je z garnka łyżką cedzakową, a następnie kroimy w cienkie paseczki.
Pokrojone żołądki wrzucamy z powrotem do garnka z rosołem. W niewielkiej ilości wody rozpuszczamy mąkę kukurydzianą, którą przelewamy do gotujących się żołądków. Całość dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Flaczki z żołądków podajemy na gorąco doprawiając solą i pieprzem. Smacznego !!!
d;-D