Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo smaku prawdziwych flaczków nic nie zastąpi, ale te robione z żołądków drobiowych smakują prawie tak samo, a co najważniejsze są syte i dietetyczne.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3892
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3851
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 418
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3892
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3851
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 418
Składniki
Do żołądków dodajemy obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchew i pietruszkę, majeranek, przyprawę do zup, kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie.
Wszystko zalewamy wodą i gotujemy do miękkości żołądków na średnim ogniu. Kiedy żołądki z miękną wyjmujemy je z garnka łyżką cedzakową, a następnie kroimy w cienkie paseczki.
Pokrojone żołądki wrzucamy z powrotem do garnka z rosołem. W niewielkiej ilości wody rozpuszczamy mąkę kukurydzianą, którą przelewamy do gotujących się żołądków. Całość dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Flaczki z żołądków podajemy na gorąco doprawiając solą i pieprzem. Smacznego !!!
d;-D