Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was kolejny przepis na flaczki które uwielbia moja rodzinka a ja z wielką przyjemnością gotuję je dla nich, może i wam przypadnie przepis więc się nie zastanawiam i zabieram się za napisanie jego specjalnie dla was
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody zimnej dodać skóry oraz kości BOCZKOWE, gotować do ich miękkości, skóry wyjąc wcześniej i pozostawić do ostygnięcia a kości gotować do pełnej miękkości mięsa na nich. W czasie gotowania dodać przyprawę uniwersalną oraz ziela i liście laurowe
Po wyjęciu kości BOCZKOWYCH dodać pokrojone w paski skóry oraz warzywa paski oraz pokrojone liście pora i gotować na wolniutkim ogniu do czasu oczyszczenia mięsa z kości. Po oczyszczeniu dodać je do gotującego wywaru
Po gotowaniu się całości dodać przyprawy i wszystko gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości wszystkiego oraz do czasu pojawienia się na wierzchu flaków tak zwanego kożuszka
Ugotowane flaki podawać z dowolnym pieczywem
Na drugi dzień można zajadać w formie galarety