Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was kolejny przepis na flaczki które uwielbia moja rodzinka a ja z wielką przyjemnością gotuję je dla nich, może i wam przypadnie przepis więc się nie zastanawiam i zabieram się za napisanie jego specjalnie dla was
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody zimnej dodać skóry oraz kości BOCZKOWE, gotować do ich miękkości, skóry wyjąc wcześniej i pozostawić do ostygnięcia a kości gotować do pełnej miękkości mięsa na nich. W czasie gotowania dodać przyprawę uniwersalną oraz ziela i liście laurowe
Po wyjęciu kości BOCZKOWYCH dodać pokrojone w paski skóry oraz warzywa paski oraz pokrojone liście pora i gotować na wolniutkim ogniu do czasu oczyszczenia mięsa z kości. Po oczyszczeniu dodać je do gotującego wywaru
Po gotowaniu się całości dodać przyprawy i wszystko gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości wszystkiego oraz do czasu pojawienia się na wierzchu flaków tak zwanego kożuszka
Ugotowane flaki podawać z dowolnym pieczywem
Na drugi dzień można zajadać w formie galarety