Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ulubiona "męska" zupa ;-)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Flaki (kupione obgotowane) gotuję do miękości ok godziny.Po przestudzeniu opłukuję zimną wodą.Osobno gotuję pokrojoną w kostkę łopatkę,żołądki pokrojone w paski i włoszczyznę (+sól,pieprz i listki laurowe).Następnie wrzucam wszystko do dużego garnka i gotuję jeszcze chwilę razem z przyprawami. (gałka muszkatołowa,papryka słodka i ostra,sól,pieprz,majeranek,bulion).Jeżeli trzeba tzn.jeżeli kolor jest blady dodaję koncentrat pomidorowy.Marchew,pietruszkę i seler ścieram na tarce jarzynowej.
Najlepiej flaki smakują na drugi dzień,kiedy się przegryzą ;-)
SMACZNEGO