Zupy Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Flaki (kupione obgotowane) gotuję do miękości ok godziny.Po przestudzeniu opłukuję zimną wodą.Osobno gotuję pokrojoną w kostkę łopatkę,żołądki pokrojone w paski i włoszczyznę (+sól,pieprz i listki laurowe).Następnie wrzucam wszystko do dużego garnka i gotuję jeszcze chwilę razem z przyprawami. (gałka muszkatołowa,papryka słodka i ostra,sól,pieprz,majeranek,bulion).Jeżeli trzeba tzn.jeżeli kolor jest blady dodaję koncentrat pomidorowy.Marchew,pietruszkę i seler ścieram na tarce jarzynowej.
Najlepiej flaki smakują na drugi dzień,kiedy się przegryzą ;-)
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

szalonooki 25 marca 2015Zgłoś do usunięcia
psze pani, a ile wody do gotowania łopatki i żoładków ? bo jak rozumiem z tego sie zrobi wywar który wlejemy do dużego garnka? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

rodzinka500 12 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
zupa nie tylko dla mężczyzn,ja tez ją lubię, przepis na 517 Kto głosował? | Odpowiedz

maly928 07 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
podoba mi się, moje przyprawy , wypróbuje napewno17 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 22 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Świetna zupa na duże mrozy. można zamrozić w porcjach i mieć w każdej chwili. Na pewno wypróbuję, ale już wiem,że będzie bardzo dobra. Pozdrawiam.
17 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchniahanny 19 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
pyszności z mężem oboje uwielbiamy, fotka jeszcze bardziej zachęca :)15 Kto głosował? | Odpowiedz

MEGI110278 19 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Dziękuję za miły komentarz :-) Lubię gotować,a przy moim 2 letnim synku mam niewiele czasu na swoje hobby... Śledzę pani profil i czasem korzystam z przepisów. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.16 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis,warty wypróbowania.zdjęcie fantastyczne.16 Kto głosował? | Odpowiedz