Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ulubiona "męska" zupa ;-)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32580
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9696
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32580
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9696
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Składniki
Flaki (kupione obgotowane) gotuję do miękości ok godziny.Po przestudzeniu opłukuję zimną wodą.Osobno gotuję pokrojoną w kostkę łopatkę,żołądki pokrojone w paski i włoszczyznę (+sól,pieprz i listki laurowe).Następnie wrzucam wszystko do dużego garnka i gotuję jeszcze chwilę razem z przyprawami. (gałka muszkatołowa,papryka słodka i ostra,sól,pieprz,majeranek,bulion).Jeżeli trzeba tzn.jeżeli kolor jest blady dodaję koncentrat pomidorowy.Marchew,pietruszkę i seler ścieram na tarce jarzynowej.
Najlepiej flaki smakują na drugi dzień,kiedy się przegryzą ;-)
SMACZNEGO