Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ulubiona "męska" zupa ;-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Flaki (kupione obgotowane) gotuję do miękości ok godziny.Po przestudzeniu opłukuję zimną wodą.Osobno gotuję pokrojoną w kostkę łopatkę,żołądki pokrojone w paski i włoszczyznę (+sól,pieprz i listki laurowe).Następnie wrzucam wszystko do dużego garnka i gotuję jeszcze chwilę razem z przyprawami. (gałka muszkatołowa,papryka słodka i ostra,sól,pieprz,majeranek,bulion).Jeżeli trzeba tzn.jeżeli kolor jest blady dodaję koncentrat pomidorowy.Marchew,pietruszkę i seler ścieram na tarce jarzynowej.
Najlepiej flaki smakują na drugi dzień,kiedy się przegryzą ;-)
SMACZNEGO