Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ulubiona "męska" zupa ;-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2108
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 90
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 177
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 170
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2108
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 90
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 177
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 170
Składniki
Flaki (kupione obgotowane) gotuję do miękości ok godziny.Po przestudzeniu opłukuję zimną wodą.Osobno gotuję pokrojoną w kostkę łopatkę,żołądki pokrojone w paski i włoszczyznę (+sól,pieprz i listki laurowe).Następnie wrzucam wszystko do dużego garnka i gotuję jeszcze chwilę razem z przyprawami. (gałka muszkatołowa,papryka słodka i ostra,sól,pieprz,majeranek,bulion).Jeżeli trzeba tzn.jeżeli kolor jest blady dodaję koncentrat pomidorowy.Marchew,pietruszkę i seler ścieram na tarce jarzynowej.
Najlepiej flaki smakują na drugi dzień,kiedy się przegryzą ;-)
SMACZNEGO