Do góry

Zupy Przepis na:

Flaki

Flaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1177

Dodano:

Odsłon: 37240

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • Flak pokrojone krojone w paski (mogą być mrożone), 1 kg
  • udko z kurczaka, 2 szt
  • Machewka starta na tarce, 2 szt
  • Pietruszka starta na tarce, 1 szt
  • ziele angielskie, 5 szt
  • liść laurowy, 4 szt
  • Pasta imbirowa ( może być świeży starty imbir), 1 łyżeczka
  • majeranek
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Flaki

Przygotowanie

  1. Flaki opukać kilkakrotnie, następnie dodać warzywa, udka, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy, oprócz pasty imbirowej i zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć udka - mięso oddzielić od kostek i dołożyć do flaków. Doprawić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń