Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17609
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6693
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17609
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6693
Składniki
Flaki wypłucz , zalej zimną wodą , zagotuj , odcedź (ja robię to 3 razy ), dolej rosół (mnie pozostał rosół z poprzedniego dnia , jeśli nie masz rosołu to zrób wywar mięsny z włoszczyzną ) , uzupełnij wodą tak aby flaki były przykryte , dodaj 2-3 liście laurowe , 2 ziela angielskie , sól , pieprz, majeranek , startą na grubych oczkach marchew . Gotuj do miękkości flaków .