Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2354
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18112
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2067
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2354
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18112
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2067
Składniki
Flaki wypłucz , zalej zimną wodą , zagotuj , odcedź (ja robię to 3 razy ), dolej rosół (mnie pozostał rosół z poprzedniego dnia , jeśli nie masz rosołu to zrób wywar mięsny z włoszczyzną ) , uzupełnij wodą tak aby flaki były przykryte , dodaj 2-3 liście laurowe , 2 ziela angielskie , sól , pieprz, majeranek , startą na grubych oczkach marchew . Gotuj do miękkości flaków .