Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zupa. W smaku nie ustępuje tradycyjnym flakom.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 474
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1546
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8953
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 474
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1546
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8953
Składniki
Ziemniaki, marchewkę i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy na drobno. Boczniaki kroimy w paski. Cebulę z czosnkiem podsmażamy na oliwie na patelni, aż zbrązowieją. Ziemniaki z marchewką i boczniakami podsmażam stale mieszając w garnku z roztopionym masłem przez 15 minut.
Cebulę z czosnkiem przekładam do garnka z ziemniakami, marchewką i boczniakami. Dokładnie mieszam. Zalewam gorącym bulionem. Dodaje liście laurowe, ziele angielskie i majeranek. Gotuję ok.15-20 minut (warzywa muszą być miękkie). Doprawiam pieprzem, solą i sosem sojowym do smaku. Gotowe