Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa, lekkostrawna i ekspresowa w wykonaniu warzywna zupa krem. Źródło witamin i minerałów mających dobroczynne działanie na wygląd skóry, włosów i paznokci:)Przepis kuchni francuskiej.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 197
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2424
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 179
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 217
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 197
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2424
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 179
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 217
Składniki
Warzywa oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. W garnku zagotować 0,5 l wody, wrzucić ziemniaki, marchew, po chwili por. Posypać pieprzem i odrobiną soli, dodać sok z cytryny oraz kurkumę. Garnek przykryć pokrywką i gotować do miękkości warzyw.
Następnie dodać lubczyk, płatki owsiane i oliwę. Gotować jeszcze ok. 7 minut. Całość zmiksować na krem. Jeśli zupa jest za gęsta można dodać odrobinę wrzątku. Rozlać na talerze i posypać zieleniną lub prażonymi pestkami dyni. Zupy nie należy nadmiernie solić, gdyż chodzi o to aby czuć jej naturalny aromat. Ponadto jak wiadomo sól nie służy zdrowiu:)