Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa, lekkostrawna i ekspresowa w wykonaniu warzywna zupa krem. Źródło witamin i minerałów mających dobroczynne działanie na wygląd skóry, włosów i paznokci:)Przepis kuchni francuskiej.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 114
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1803
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14423
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19521
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 114
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1803
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14423
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19521
Składniki
Warzywa oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. W garnku zagotować 0,5 l wody, wrzucić ziemniaki, marchew, po chwili por. Posypać pieprzem i odrobiną soli, dodać sok z cytryny oraz kurkumę. Garnek przykryć pokrywką i gotować do miękkości warzyw.
Następnie dodać lubczyk, płatki owsiane i oliwę. Gotować jeszcze ok. 7 minut. Całość zmiksować na krem. Jeśli zupa jest za gęsta można dodać odrobinę wrzątku. Rozlać na talerze i posypać zieleniną lub prażonymi pestkami dyni. Zupy nie należy nadmiernie solić, gdyż chodzi o to aby czuć jej naturalny aromat. Ponadto jak wiadomo sól nie służy zdrowiu:)