Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gazpacho to hiszpański, pomidorowy chłodnik. Nie wiem jak Wy, ale ja, gdy nadchodzą upalne, letnie dni, na obiady serwuję różne wersje chłodników. Gdy jest gorąco, taka zimna zupa działa orzeźwiająco, pobudzająco i odświeżająco. Dzisiaj odkryłam gaspacho, które wręcz eksploduje pomidorowym, aksamitnym smakiem. Mniam :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424746
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10616
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336915
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4708
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424746
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10616
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336915
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4708
Składniki
Pomidory na początku należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki jednocześnie wycinając twarde części. Do blendera wrzucamy pokrojone pomidory, ogórka, 2/3 każdej papryki, posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Polewamy oliwą i octem i wszystko dobrze blendujemy na jednolitą masę. Gotowy chłodnik przelewamy do miski i doprawiamy papryką, solą i pieprzem.
Chłodnik wstawiamy minimum na godzinę do lodówki i podajemy go dobrze schłodzony. Pozostałe warzywa kroimy w drobną kosteczkę i również przechowujemy w lodówce. Porcję tych warzyw nakładamy na środek talerza z chłodnikiem. Smacznego!!!