Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10859
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4853
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9301
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10859
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4853
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9301
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Składniki
Pomidory /bardzo dojrzałe/ przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Kromki chleba kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów, mieszamy i odstawiamy na 20 min. żeby chleb zmiękł od soku pomidorowego. Odkładamy po pół strąka żółtej i czerwonej papryki a resztę kroimy i dodajemy do pomidorów i chleba. Dodajemy także przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną papryczkę chili. Wlewamy oliwę z oliwek /lub oliwę po suszonych pomidorach/ i ocet winny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem blendujemy. Zupę możemy wstawić do lodówki by dobrze się schłodziła lub dodajemy kilka kostek lodu ale wtedy zupa będzie rzadsza. Pozostałe papryki kroimy w małą kostkę i dodajemy do zupy i mieszamy lub posypujemy nią porcje na talerzach.