Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa grochowa - krem z kawałkami wędzonej szynki. Pożywna i rozgrzewająca
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11795
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8375
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155245
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11795
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8375
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155245
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Składniki
Seler pokroić w kawałki, por posiekać, marchewkę pokroić w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać warzywa i smażyć ok 10 minut aż się zarumienią. Zalać rosołkiem, doprowadzić do wrzenia. Groch przepłukać, dodać do zupy, gotować całość aż groch zmięknie. Całość zmiksować, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodać majeranek i wymieszać. Podawać zupę z szynką pokrojoną na kawałki i grzanką z chleba.