Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa grochowa - krem z kawałkami wędzonej szynki. Pożywna i rozgrzewająca
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3147
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 7292
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3147
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 7292
Składniki
Seler pokroić w kawałki, por posiekać, marchewkę pokroić w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać warzywa i smażyć ok 10 minut aż się zarumienią. Zalać rosołkiem, doprowadzić do wrzenia. Groch przepłukać, dodać do zupy, gotować całość aż groch zmięknie. Całość zmiksować, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodać majeranek i wymieszać. Podawać zupę z szynką pokrojoną na kawałki i grzanką z chleba.