Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i aromatyczna zupa krem. Pyszna i sycąca, podana z jajkiem i chrupkim boczkiem.
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 78
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 641
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 78
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 641
Składniki
Boczek przesmażamy, aż będzie chrupki. Odkładamy. Wszystkie warzywa obieramy i kroimy - obojętne jak, i tak będą miksowane. Na patelni po boczku smażymy cebulę i czosnek, a kiedy się zeszklą dodajemy ziemniaki i pietruszkę. Smażymy warzywa, aż lekko się zarumienią. Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy wodą (2 cm nad linię warzyw). Dodajemy kostkę rosołową (opcjonalnie). Gotujemy do zmięknięcia ziemniaków. Zupę rozdrabniamy blenderem - powinna być gładka. Jeśli zupa jest za gęsta dodajemy pół szklanki wody. Teraz dodajemy chrzan, śmietanę, sos sojowy. Gotujemy jeszcze 2 minuty na małym ogniu. Zupę podajemy z jajkiem na twardo i chrupkim boczkiem.