Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa jarzynowa z zacierkami, ugotowana na mięsie wieprzowym.
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 50
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 85
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 50
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 85
Składniki
Mięso pokroiłam na kilka mniejszych kawałków, ale nie w drobną kostkę. Mięso obsmażyłam na złoty kolor na maśle i przełożyłam do garnka. Marchewki, pietruszki i selera obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Pora umyłam i drobno pokroiłam. Cebulę obrałam i pokroiłam w kosteczkę. Wszystkie warzywa przełożyłam na patelnię i zezłociłam na maśle, po czym przełożyłam do garnka z mięsem. Ziemniaki obrałam i pokroiłam na kawałki, wrzuciłam do garnka. DO garnka wlałam ok. 2 litry wody. Dodałam przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki i koperku. Zupę zagotowałam. Zmniejszyłam ogień i na małym ogniu zupę powoli gotowałam. Do miski wsypałam mąkę pszenną i szczyptę soli. Wbiłam jajka i zagniotłam z tego ciasto. nie musi być idealnie zagniecione, ale powinno trzymać się kupy. Ciasto starłam na tarce na grubych oczkach i dodałam do zupy. Gotowałam wszystko razem ok. godziny. Dodałam śmietanę i gotowałam jeszcze jakieś 15 minut. Zupę podałam na gorąco ze świeżym pieczywem.