Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, aromatyczna i sycąca zupka z niespodzianką w postaci jajeczka:) Przepis kuchni greckiej.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Pomidory zaparzamy, obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Marchewki również ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Do gorącego rosołu dodajemy pomidory, przecier pomidorowy, oregano i marchew, zagotowujemy. Do gotującego się rosołu wsypujemy makaron. Gotujemy około 7 minut, często mieszając.
Następnie dodajemy jajka. Każde jajko z osobna wbijamy delikatnie do miseczki i wlewamy do zupy. Gotujemy jeszcze około 3 minuty do ścięcia się jaja.
Zupę zdejmujemy z kuchenki. Ostrożnie łyżką cedzakową wyjmujemy jajka do miseczek, do każdej miseczki po 1 jajku. Zalewamy delikatnie zupą. Na wierzch kruszymy fetę i obsypujemy natką pietruszki. SMACZNEGO:)