Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, prosta polska kuchnia. Ta zupa lubi przyjmować różne odsłony. Wojskowa, poligonowa, trudna do odtworzenia. Na grochu moczonym przez noc, na połówkach żółtego szybko się rozgotowującego itd. Większość lubi jej różne wersje.
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 328
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 286
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 104
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 12
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 164
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 328
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 286
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 104
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 12
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 164
Składniki
Do garnka włożyłem wędzone żeberka w całości. Zagotowałem. Zmniejszyłem ogień, dodałem wypłukany na sicie oraz odsączony groch. Gotowałem pod przykryciem przez 50 minut. Pod koniec gotowania posoliłem, 2/3 łyżeczki. Ziemniaki obrałem, pokroiłem w kostkę. Marchewkę w pół plasterki, pietruszkę w słupki. Do ugotowanego wywaru dodałem ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, plaster selera, kawałek białej części pora oraz ząbek czosnku w całości. Gotowałem ok. 25 minut, aż ziemniaki były miękkie ( część może zacząć się rozpadać ). Rozgrzałem na patelni kaczy smalec. Wrzuciłem na nią pokrojoną w kostkę cebulę i szalotkę pokrojoną w piórka. Dodałem pokrojoną w plasterki kiełbasę. Podsmażyłem. Całość wraz z tłuszczem dodałem do zupy. Na tej samej patelni zrobiłem zasmażkę (na jednej łyżce smalcu kaczego i jednej czubatej łyżeczce mąki rozprowadzonej zupą ). Zasmażkę wlałem do zupy. Dodałem listek laurowy, ziele angielskie i majeranek. Zagotowałem.