Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówka na wędzonym boczku, z ziemniakami i cebulą, przyprawiona majerankiem. Smakuje również z dodatkiem grzanek.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10732
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3408
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2429
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10732
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3408
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2429
Składniki
Groch zalać letnią wodą i odstawić do namoczenia na około jedną godzinę.
Boczek pokroić w drobną kostkę i smażyć aż wytopi się cały tłuszcz.
Do boczku dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zrumienienia.
Z grochu odlać wodę, zalać około litrem świeżej wody i gotować do miękkości.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Do miękkiego grochu dodać boczek z cebulą, pokrojone ziemniaki, sól i majeranek.
Grochówkę gotować do miękkości ziemniaków.