Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówka na wędzonym boczku, z ziemniakami i cebulą, przyprawiona majerankiem. Smakuje również z dodatkiem grzanek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1951
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 50
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 170
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 159
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1951
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 50
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 170
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 159
Składniki
Groch zalać letnią wodą i odstawić do namoczenia na około jedną godzinę.
Boczek pokroić w drobną kostkę i smażyć aż wytopi się cały tłuszcz.
Do boczku dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zrumienienia.
Z grochu odlać wodę, zalać około litrem świeżej wody i gotować do miękkości.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Do miękkiego grochu dodać boczek z cebulą, pokrojone ziemniaki, sól i majeranek.
Grochówkę gotować do miękkości ziemniaków.