Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówka na wędzonym boczku, z ziemniakami i cebulą, przyprawiona majerankiem. Smakuje również z dodatkiem grzanek.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5810
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9626
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 288
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5810
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9626
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 288
Składniki
Groch zalać letnią wodą i odstawić do namoczenia na około jedną godzinę.
Boczek pokroić w drobną kostkę i smażyć aż wytopi się cały tłuszcz.
Do boczku dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zrumienienia.
Z grochu odlać wodę, zalać około litrem świeżej wody i gotować do miękkości.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Do miękkiego grochu dodać boczek z cebulą, pokrojone ziemniaki, sól i majeranek.
Grochówkę gotować do miękkości ziemniaków.