Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówka na wędzonym boczku, z ziemniakami i cebulą, przyprawiona majerankiem. Smakuje również z dodatkiem grzanek.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3585
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26049
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1467
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3585
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26049
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1467
Składniki
Groch zalać letnią wodą i odstawić do namoczenia na około jedną godzinę.
Boczek pokroić w drobną kostkę i smażyć aż wytopi się cały tłuszcz.
Do boczku dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zrumienienia.
Z grochu odlać wodę, zalać około litrem świeżej wody i gotować do miękkości.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Do miękkiego grochu dodać boczek z cebulą, pokrojone ziemniaki, sól i majeranek.
Grochówkę gotować do miękkości ziemniaków.