Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówka na wędzonym boczku, z ziemniakami i cebulą, przyprawiona majerankiem. Smakuje również z dodatkiem grzanek.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 793
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425160
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10732
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 793
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425160
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10732
Składniki
Groch zalać letnią wodą i odstawić do namoczenia na około jedną godzinę.
Boczek pokroić w drobną kostkę i smażyć aż wytopi się cały tłuszcz.
Do boczku dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zrumienienia.
Z grochu odlać wodę, zalać około litrem świeżej wody i gotować do miękkości.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Do miękkiego grochu dodać boczek z cebulą, pokrojone ziemniaki, sól i majeranek.
Grochówkę gotować do miękkości ziemniaków.