Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny przepis z szybkowaru. Tym razem grochówka z bulgurem.
Szybkowar, nóż i deska do krojenia, tarka do jarzyn, naczynia na warzywa, drewniana lub plastikowa łyżka
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 40
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 40
Składniki
Kiełbasę pokrojoną wzdłuż na pół, a następnie znów na pół w ćwiartki kroimy w kostkę, smażymy na 2 łyżkach oleju,a następnie dodajemy wieprzową pieczeń pokrojoną w kostkę. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę,aby się zarumieniła. Również dodajemy obrany o pokrojony drobno czosnek.
W tym czasie obieramy ziemniaki, marchew, pietruszkę, myjemy łodygę selera i kroimy go w cienkie plasterki, ziemniaki i pietruszkę w kostkę, a marchew trzemy na tarce.
Do szybkowaru wkładamy usmażoną kiełbasę i pieczeń z cebulą i czosnkiem, pokrojone ziemniaki, seler, pietruszkę oraz startą na tarce jarzynowej marchew, dokładamy liść laurowy oraz ziele angielskie. Wlewamy wodę lub wywar i doprawiamy Kucharkiem.
Nastawiamy szybkowar na opcję "fasola" lub na 30 minut.
Po odparowaniu otwieramy wieko i doprawiamy majerankiem, pieprzem, papryką, wrzucamy kostkę grzybową oraz 2 łyżki bulguru. Przykrywamy przykrywką na 15 minut, aby kasza napęczniała. Podajemy z pieczywem lub grzankami. Smacznego.