Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa grochowa na wędzonych ćwiartkach z drobiu i boczku.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2417
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4571
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1658
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 508
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2417
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4571
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1658
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 508
Składniki
Groch wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą, moczymy 0,5 godziny. Po czasie moczenia, groch płuczemy pod zimną wodą i wrzucamy do garnka z wodą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy do momentu gdy groch będzie na 80% miękki, dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, 2 łyżki suszonej włoszczyzny i kawałek wędzonego boczku, doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Gotujemy do miękkości ziemniaków i boczku. Podczas gotowania dodajemy 1 łyżkę domowej pasty rosołowej, pokrojony czosnek oraz 2 łyżki majeranku. Gotujemy jeszcze 15 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie.
Smacznego!!!