Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna,polecam:)
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 184
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 602
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16920
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 790
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 184
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 602
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16920
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 790
Składniki
Groch łuskany kilka razy wypłukać w zimnej wodzie. Nalać zimną wodę tyle by groch był dobrze przykryty i zostawić w niej na noc. Na dugi dzień wstawić groch na palnik w wodzie w której był moczony. Dodać ziele i liście laurowe. Gotować min.3 godz.Po tym czasie dodać wędzone nóżki i dalej gotować,uzupełniać wodę by nie było bardzo gęsto. Miękkie udka wyjąć i obrać mięso,skóry wyrzuciłam. Dodać mięso do grochówki i gotować jeśli groch nie rozgotował się całkowicie.Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,majeranek, lubczyk ,pieprze,sól oraz maggi( jeśli nie używacie nie dodawajcie,ja bardzo lubię).Zagotować przez 5 min. Uzupełnić wodą jak jest potrzeba,grochówka powinna być dość gęsta.
Smacznego życzę!