Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna,polecam:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1214
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2894
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 992
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1761
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1214
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2894
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 992
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1761
Składniki
Groch łuskany kilka razy wypłukać w zimnej wodzie. Nalać zimną wodę tyle by groch był dobrze przykryty i zostawić w niej na noc. Na dugi dzień wstawić groch na palnik w wodzie w której był moczony. Dodać ziele i liście laurowe. Gotować min.3 godz.Po tym czasie dodać wędzone nóżki i dalej gotować,uzupełniać wodę by nie było bardzo gęsto. Miękkie udka wyjąć i obrać mięso,skóry wyrzuciłam. Dodać mięso do grochówki i gotować jeśli groch nie rozgotował się całkowicie.Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,majeranek, lubczyk ,pieprze,sól oraz maggi( jeśli nie używacie nie dodawajcie,ja bardzo lubię).Zagotować przez 5 min. Uzupełnić wodą jak jest potrzeba,grochówka powinna być dość gęsta.
Smacznego życzę!