Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na prawdziwą grochówkę, taką gęstą i przepyszną
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1224
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5745
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8802
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18350
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1224
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5745
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8802
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18350
Składniki
Żeberka kroimy na niewielkie części. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka wraz z żeberkami. Zalewamy wodą i zagotowujemy. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do garnka wraz z obraną pietruszką i selerem. Gdy warzywa będą miękkie wsypujemy wcześniej przepłukany groch. Zmniejszamy ogień i gotujemy aż groch zacznie się rozpadać. W między czasie kiełbasę kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni ( najlepiej bez dodatku tłuszczu). Na koniec doprawiamy solą, pieprzem lubczykiem i majerankiem oraz wrzucamy wcześniej podsmażoną kiełbasę. Podajemy z żeberkami i pajdą świeżutkiego chleba.