Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na prawdziwą grochówkę, taką gęstą i przepyszną
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3346
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 86
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 824
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 83
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3346
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 86
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 824
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 83
Składniki
Żeberka kroimy na niewielkie części. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka wraz z żeberkami. Zalewamy wodą i zagotowujemy. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do garnka wraz z obraną pietruszką i selerem. Gdy warzywa będą miękkie wsypujemy wcześniej przepłukany groch. Zmniejszamy ogień i gotujemy aż groch zacznie się rozpadać. W między czasie kiełbasę kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni ( najlepiej bez dodatku tłuszczu). Na koniec doprawiamy solą, pieprzem lubczykiem i majerankiem oraz wrzucamy wcześniej podsmażoną kiełbasę. Podajemy z żeberkami i pajdą świeżutkiego chleba.