Do góry

Zupy Przepis na:

Grochówka w termosie do pracy

Grochówka w termosie do pracy

Autor:

Przepisów i artykułów: 711 Ocena: 14652

Dodano:

Odsłon: 898

Na swojskiej wędzonej kiełbasie.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Grochówka w termosie do pracy

Przygotowanie

  1. Groch namoczyłam na noc.
    Rano w garnku na 5 l, zagotowałam 2 l wody i parzyłam kiełbasę przez 20 minut w 85 stopniach. Odda cały aromat wędzenia.

    Kiełbasę wyjęłam, dodałam groch, ziele i liść, pęczek zieleniny i gotowałam godzinę.

    Ważne jest aby groch się rozpadł a zupa była płynna.

    Po godzinie wyjęłam pęczek zieleniny, dodałam drobno pokrojone w kostkę ziemniaki i pozostałe jeszcze drobniej pokrojone warzywa. Można dodać odrobinę wody, gdy groch ją wchłonie.

    Drobne warzywa łatwiej przelewa się do termosu i łatwiej je jeść.

    Po pół godzinie dodałam pokrojoną w półplasterki kiełbasę i roztarłam sporo majeranku w dłoniach. Doprawiłam solą i pieprzem.

    jeśli nie mamy swojskiej wędzonej kiełbasy można zwykłą kiełbasę przesmażyć na patelni i dodać pod koniec do zupy.

    Nie ma to jak rozgrzewająca zupa w pracy!
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń