Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jakoś brak weny na gotowanie i wymyślanie, kręgosłup tak mi dokucza że nie mam siły na nic.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36641
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3598
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 529
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2900
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36641
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3598
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 529
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2900
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać umyte mięso i gotować do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskiego i liście, gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać suszone warzywa doprawić do smaku solą lub kto czym ma ochotę i gotować.
Następnie dodać groszek z marchewką (wodę z groszku wylać), zagotować.
Pod koniec gotowania dodać natkę pietruszki i zagotować.
Na sam koniec gotowania dodać śmietanę rozprowadzoną z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować.
Zupka wyszła przepyszna, można też zrobić jako zupę krem.