Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak jesień to może zupka związana z jesienią, lasem i aurą taką jakąś niewyraźną co wy na to :
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8649
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7234
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4941
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327882
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8649
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7234
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4941
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327882
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać serduszka ( ja miałam mrożone ), marchew pokrojoną dowolnie, korzenie pietruszki, oraz seler i gotować do miękkości serduszek.
Gdy już serduszka są miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liść laurowy, doprawić według swego smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i gotować do miękkości ziemniaków.
Następnie dodać grzyby, zagotować.
Po chwili dodać łyżkę natki pietruszki i chwilę po gotować.
Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę dodać szczyptę pieprzu czarnego.
Zagotować przez chwilę.
Pod koniec dodać resztę natki pietruszki.
Zupa wyszła przepyszna i ten smak i zapach w całym domu wow.