Do góry

Zupy Przepis na:

Grzybowa z grzybów leśnych na serduszkach.

Grzybowa z grzybów leśnych na serduszkach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1079

Dodano:

Odsłon: 107

Jak jesień to może zupka związana z jesienią, lasem i aurą taką jakąś niewyraźną co wy na to :

Składniki

  • 600 g serduszek drobiowych,
  • 15 - 20 łyżek ugotowanych lub mrożonych grzybów leśnych,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 5 ziarenek ziela angielskiego,
  • 1 duży liść laurowy,
  • 4 plastry korzenia selera,
  • 1 korzeń pietruszki lub kilka małych,
  • 2 średniej wielkości marchewki,
  • 6 - 8 średniej wielkości ziemniaków,
  • 3 czubate łyżki śmietany 18 % ( u mnie z Piątnica ),
  • szczypta pieprzu czarnego.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać serduszka ( ja miałam mrożone ), marchew pokrojoną dowolnie, korzenie pietruszki, oraz seler i gotować do miękkości serduszek.

  2. Gdy już serduszka są miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liść laurowy, doprawić według swego smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i gotować do miękkości ziemniaków.

  3. Następnie dodać grzyby, zagotować.

  4. Po chwili dodać łyżkę natki pietruszki i chwilę po gotować.

  5. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę dodać szczyptę pieprzu czarnego.

  6. Zagotować przez chwilę.

  7. Pod koniec dodać resztę natki pietruszki.

  8. Zupa wyszła przepyszna i ten smak i zapach w całym domu wow.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń