Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez niej nie wyobrażam sobie wigilijnej kolacji. Jest pyszna :)
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1516
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 241
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 250
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 244
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8931
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1516
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 241
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 250
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 244
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8931
Składniki
Warzywa obieramy, kroimy na kawałki, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez około pół godziny. Wywar przecedzamy i ponownie zagotowujemy. Wrzucamy grzyby (mozna tez dodać grzybowa kostke bulionową), gotujemy aż grzyby będa miękkie (ok. 40 minut).
Całość ponownie przecedzamy (grzyby wykorzystuję do farszu do pierogów). Robimy "zaczepkę" z mąki rozmieszanej z wodą, wlewamy do wrzącego wywaru, doprawiamy do smaku. Można dodać garść posiekanej natki pietruszki. Po zdjęciu z ognia dodajemy smietanę.
Na talerze nakładamy ugotowany makaron i zalewamy gorącą zupką. Smacznego:)