Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez niej nie wyobrażam sobie wigilijnej kolacji. Jest pyszna :)
To jest najsmaczniejsza zupa pieczarkowa spośród tych, których dane mi było s...
Odsłon: 9247
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 516
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4456
Wczoraj był przepis na tradycyjną babciną babkę, dzisiaj czas na moją. Jak ju...
Odsłon: 1140
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 1283
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 516
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4456
Wczoraj był przepis na tradycyjną babciną babkę, dzisiaj czas na moją. Jak ju...
Odsłon: 1140
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 1283
Składniki
Warzywa obieramy, kroimy na kawałki, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez około pół godziny. Wywar przecedzamy i ponownie zagotowujemy. Wrzucamy grzyby (mozna tez dodać grzybowa kostke bulionową), gotujemy aż grzyby będa miękkie (ok. 40 minut).
Całość ponownie przecedzamy (grzyby wykorzystuję do farszu do pierogów). Robimy "zaczepkę" z mąki rozmieszanej z wodą, wlewamy do wrzącego wywaru, doprawiamy do smaku. Można dodać garść posiekanej natki pietruszki. Po zdjęciu z ognia dodajemy smietanę.
Na talerze nakładamy ugotowany makaron i zalewamy gorącą zupką. Smacznego:)
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa chrzanowa
Zupy
Krem porowo-pieczarkowy na rosole
Zupy
Niedzielny rosół na mięsie
Zupy
Podkarpacki barszcz Wielkanoncy z białą kiełbasą.
Zupa chrzanowa
Pyszna, pożywna zupa chrzanowa idealna na Wielkanoc :) Gęsta, wyrazista w sma...
Odsłon: 358
Krem porowo-pieczarkowy na rosole
Gdy zostanie nam rosół, a na pomidorową już nie możemy patrzeć, proponuję tę...
Odsłon: 52