Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez niej nie wyobrażam sobie wigilijnej kolacji. Jest pyszna :)
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 103
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 176
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 37
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 103
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 176
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 37
Składniki
Warzywa obieramy, kroimy na kawałki, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez około pół godziny. Wywar przecedzamy i ponownie zagotowujemy. Wrzucamy grzyby (mozna tez dodać grzybowa kostke bulionową), gotujemy aż grzyby będa miękkie (ok. 40 minut).
Całość ponownie przecedzamy (grzyby wykorzystuję do farszu do pierogów). Robimy "zaczepkę" z mąki rozmieszanej z wodą, wlewamy do wrzącego wywaru, doprawiamy do smaku. Można dodać garść posiekanej natki pietruszki. Po zdjęciu z ognia dodajemy smietanę.
Na talerze nakładamy ugotowany makaron i zalewamy gorącą zupką. Smacznego:)