Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez niej nie wyobrażam sobie wigilijnej kolacji. Jest pyszna :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8542
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3012
Polecam.
Odsłon: 1787
Polecam.
Odsłon: 511
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8542
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3012
Polecam.
Odsłon: 1787
Polecam.
Odsłon: 511
Składniki
Warzywa obieramy, kroimy na kawałki, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez około pół godziny. Wywar przecedzamy i ponownie zagotowujemy. Wrzucamy grzyby (mozna tez dodać grzybowa kostke bulionową), gotujemy aż grzyby będa miękkie (ok. 40 minut).
Całość ponownie przecedzamy (grzyby wykorzystuję do farszu do pierogów). Robimy "zaczepkę" z mąki rozmieszanej z wodą, wlewamy do wrzącego wywaru, doprawiamy do smaku. Można dodać garść posiekanej natki pietruszki. Po zdjęciu z ognia dodajemy smietanę.
Na talerze nakładamy ugotowany makaron i zalewamy gorącą zupką. Smacznego:)