Do góry

Zupy Przepis na:

Gulasz (zupa węgierska)

Gulasz (zupa węgierska)

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 685

Dodano:

Odsłon: 8754

PYSZNA ZUPA :-)

Składniki

  • MIĘSO, 1 KG
  • marchewka, 2 SZT
  • pietruszka, 2 SZT
  • BIAŁA CZĘŚĆ PORA
  • CEBULA (DUŻA), 2 SZT
  • ziemniaki, 4 SZT
  • koncentrat pomidorowy, 2 ŁYŻKI
  • smalec, 2 ŁYŻKI
  • sól, pieprz
  • papryka słodka i ostra
  • ODROBINA MUSZTARDY
  • cukier
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz (zupa węgierska)

Przygotowanie

  1. KROIMY MIĘSO W KOSTKĘ, LEKKO SOLIMY I RUMIENIMY NA SMALCU. pRZEKŁADAMY DO GARNKA, A NA POZOSTAŁYM SMALCU PODSMAŻAMY ROZDROBNIONE JARZYNY, CZĘSTO MIESZAJĄC.DODAJEMY DO MIESA.
    PODSMAŻAMY CEBULĘ, PORA I DODAJEMY DO GARNKA.
    ZALEWAMY WODĄ I GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU. POD KONIEC GOTOWANIA DODAJEMY ZIEMNIAKI. NA KONĆU DODAJEMY KONCENTRAT I PRZYPRAWIAMY PAPRYKĄ.
    SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń