Sycąca i rozgrzewająca zupa, w sam raz zimne i ponure dni, które niestety nas nie opuszczają.
Gulaszowa na wypasie
Składniki
- Mięso wieprzowe (karkówka, łopatka) 50 dag.
- Papryka żółta 1 szt.
- Papryka czerwona 1 szt.
- Papryka zielona 1 szt.
- Ziemniaki 50 dag.
- Pieczarki 50 dag.
- Pietruszka 1 szt. większa
- Seler 1/3 dużego
- Marchewka 3 szt.
- Cebula biała 1 1/2 szt.
- Cebula czerwona 1 1/2 szt.
- Ostra papryka 1 łyżeczka
- Słodka papryka 2 łyżeczki
- Koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
- Sól
- Pieprz
- Olej 3 łyżki
Składniki
- Mięso wieprzowe (karkówka, łopatka) 50 dag.
- Papryka żółta 1 szt.
- Papryka czerwona 1 szt.
- Papryka zielona 1 szt.
- Ziemniaki 50 dag.
- Pieczarki 50 dag.
- Pietruszka 1 szt. większa
- Seler 1/3 dużego
- Marchewka 3 szt.
- Cebula biała 1 1/2 szt.
- Cebula czerwona 1 1/2 szt.
- Ostra papryka 1 łyżeczka
- Słodka papryka 2 łyżeczki
- Koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
- Sól
- Pieprz
- Olej 3 łyżki

Etapy przygotowania
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso, gdy się zarumieni przełożyć do dużego garnka.
Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć na patelni, gdzie wcześniej podsmażaliśmy mięso i również przełożyć do garnka.
Pieczarki dokładnie umyć, obrać i pokroić wedle uznania, również podsmażyć i dodać do garnka.
Marchewki, pietruszkę, seler obrać i dodać do garnka z mięsem, zalać wodą, doprawić solą, pieprzem oraz przyprawami. Całość gotować. Gdy warzywa będą miękkie, wyłowić, a następnie pokroić w dużą kostkę.
W między czasie w oddzielnym garnku ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki. Nie zapomnieć posolić.
Wywar z mięsem, pieczarkami i cebulą nadal gotować. Dodać pokrojone w kostkę papryki. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Na sam koniec dodaję do zupy marchewkę, pietruszkę, seler, papryki oraz ziemniaki. W razie potrzeby dolewam wody (najlepiej wodę, w której gotowały się ziemniaki). Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję również koncentrat pomidorowy. Całość zagotowuje. Warto dodać swoje ulubione przyprawy. Smacznego :)
Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (5)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6191

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3633
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6191

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3633



Składniki
- Mięso wieprzowe (karkówka, łopatka) 50 dag.
- Papryka żółta 1 szt.
- Papryka czerwona 1 szt.
- Papryka zielona 1 szt.
- Ziemniaki 50 dag.
- Pieczarki 50 dag.
- Pietruszka 1 szt. większa
- Seler 1/3 dużego
- Marchewka 3 szt.
- Cebula biała 1 1/2 szt.
- Cebula czerwona 1 1/2 szt.
- Ostra papryka 1 łyżeczka
- Słodka papryka 2 łyżeczki
- Koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
- Sól
- Pieprz
- Olej 3 łyżki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso, gdy się zarumieni przełożyć do dużego garnka.
Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć na patelni, gdzie wcześniej podsmażaliśmy mięso i również przełożyć do garnka.
Pieczarki dokładnie umyć, obrać i pokroić wedle uznania, również podsmażyć i dodać do garnka.
Marchewki, pietruszkę, seler obrać i dodać do garnka z mięsem, zalać wodą, doprawić solą, pieprzem oraz przyprawami. Całość gotować. Gdy warzywa będą miękkie, wyłowić, a następnie pokroić w dużą kostkę.
W między czasie w oddzielnym garnku ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki. Nie zapomnieć posolić.
Wywar z mięsem, pieczarkami i cebulą nadal gotować. Dodać pokrojone w kostkę papryki. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Na sam koniec dodaję do zupy marchewkę, pietruszkę, seler, papryki oraz ziemniaki. W razie potrzeby dolewam wody (najlepiej wodę, w której gotowały się ziemniaki). Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję również koncentrat pomidorowy. Całość zagotowuje. Warto dodać swoje ulubione przyprawy. Smacznego :)
ale rozgrzewajace zimowe danie i pelne warzyw, pycha!
Cudowna zupa <3
Pyszności i po co ja tu na noc weszłam? hihiii:)
Można podprowadzić taki jeden talerzyk? ;) Na pewno masz więcej, więc jeden mniej, nie zrobi różnicy xD
Chyba się skuszę na tą pyszną zupę!