Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i rozgrzewająca zupa, w sam raz zimne i ponure dni, które niestety nas nie opuszczają.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 119
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 46
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35670
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 119
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 46
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35670
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso, gdy się zarumieni przełożyć do dużego garnka.
Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć na patelni, gdzie wcześniej podsmażaliśmy mięso i również przełożyć do garnka.
Pieczarki dokładnie umyć, obrać i pokroić wedle uznania, również podsmażyć i dodać do garnka.
Marchewki, pietruszkę, seler obrać i dodać do garnka z mięsem, zalać wodą, doprawić solą, pieprzem oraz przyprawami. Całość gotować. Gdy warzywa będą miękkie, wyłowić, a następnie pokroić w dużą kostkę.
W między czasie w oddzielnym garnku ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki. Nie zapomnieć posolić.
Wywar z mięsem, pieczarkami i cebulą nadal gotować. Dodać pokrojone w kostkę papryki. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Na sam koniec dodaję do zupy marchewkę, pietruszkę, seler, papryki oraz ziemniaki. W razie potrzeby dolewam wody (najlepiej wodę, w której gotowały się ziemniaki). Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję również koncentrat pomidorowy. Całość zagotowuje. Warto dodać swoje ulubione przyprawy. Smacznego :)