Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna odsłona moich j Dzisiaj kolejna odsłona moich jesiennych zup. Zapraszam na sycącą, aromatyczną, nieco pikantną, z mnóstwem warzyw gulaszową. Zupa jest tak pożywna, że z powodzeniem można ją podać z kromką chleba jako główne danie na obiad. Doskonale nada się również na wczesną kolacje. :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 412
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 412
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Papryki pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cukinie również pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, w razie potrzeby obrać i pokroić wedle uznania. Ziemniaki umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso umyć, odkroić ewentualny tłuszcz i pokroić w kostkę. Doprawić solą i pieprzem. W dużym garnku na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i czosnek, następnie mięso wraz z pieczarkami. Następnie dodać pokrojone papryki, zalać wodą i gotować na małym ogniu. Po chwili dodać pomidory i cukinię. Doprawić przyprawami i nadal gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. W międzyczasie ugotować ziemniaki w osolonej wodzie.
Pod koniec gotowania zupy dodać ziemniaki, odsączoną kukurydze z puszki, doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Można również dodać koncentrat pomidorowy i wedle potrzeby dolać wody. Całość zagotować.
Smacznego :)