Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2567
Dodano: 29.12.2016
Odsłon: 2592
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy (lub przeciskamy przez praskę). Chleb drobno kruszymy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy czosnek, wsypujemy pokruszony chleb i rumienimy, cały czas mieszając. Mieszamy z papryką ostrą, słodką i kurkumą. Dodajemy do gorącego bulionu, gotujemy na małym ogniu ok. 30 min. Jajka roztrzepujemy w miseczce, i cienkim strumieniem, cały czas energicznie mieszając, wlewamy do zupy. Zdejmujemy z ognia zanim zupa się zagotuje - ewentualnie doprawiamy do smaku solą i ostrą papryką. Podajemy z dodatkiem tartego żółtego sera.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)