Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnek uwielbiam – dodawałabym go zawsze do każdej potrawy i w każdej ilości. Dlatego chętnie i często gotuję zupę czosnkową – w różnych wydaniach. Ta jest nieco inna od tradycyjnej ale bardzo bardzo smaczna. I bardzo prosta :) Ta zupa może mieć różne wersje – niekiedy robi się ją z dodatkiem pomidorów, z cebulą, winem lub grzankami zamiast okruchów chleba. Ja jednak najbardziej lubię właśnie tą :)
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2021
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3227
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 32
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2021
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3227
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 32
Składniki
Czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy (lub przeciskamy przez praskę). Chleb drobno kruszymy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy czosnek, wsypujemy pokruszony chleb i rumienimy, cały czas mieszając. Mieszamy z papryką ostrą, słodką i kurkumą. Dodajemy do gorącego bulionu, gotujemy na małym ogniu ok. 30 min. Jajka roztrzepujemy w miseczce, i cienkim strumieniem, cały czas energicznie mieszając, wlewamy do zupy. Zdejmujemy z ognia zanim zupa się zagotuje - ewentualnie doprawiamy do smaku solą i ostrą papryką. Podajemy z dodatkiem tartego żółtego sera.