Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13090
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2470
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3607
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4495
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13090
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2470
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3607
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4495
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekać. W wysokim rondelku rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie dodać carry, imbir, zgnieciony pieprz, listek laurowy, chilli, chwilę podsmażać. Wsypać soczewicę, zalać bulionem. Gotować, aż soczewica całkowicie zmięknie. Doprawić solą i ewentualnie pieprzem. Przed podaniem do zupy wlać mleko kokosowe i garść świeżej kolendry. Zamieszać. Podawać. Przepis pochodzi z Tesco, trochę zmodyfikowany przeze mnie.