Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16128
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16128
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekać. W wysokim rondelku rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie dodać carry, imbir, zgnieciony pieprz, listek laurowy, chilli, chwilę podsmażać. Wsypać soczewicę, zalać bulionem. Gotować, aż soczewica całkowicie zmięknie. Doprawić solą i ewentualnie pieprzem. Przed podaniem do zupy wlać mleko kokosowe i garść świeżej kolendry. Zamieszać. Podawać. Przepis pochodzi z Tesco, trochę zmodyfikowany przeze mnie.