Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę pyszną i sycącą zupkę wynalazł gdzieś kilka lat temu mój Mąż. Od tamtej pory często gości na naszym stole.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Składniki
Cebulę i czosnek drobno kroimy. Do garnka wlewamy troszkę oleju i rozgrzewamy go. Wrzucamy cebulkę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dokładamy suchy, surowy ryż. Podsmażamy do czasu aż ryż również się zeszkli. Potem wrzucamy mięso mielone i mieszamy. Podsmażamy jakieś 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie wlewamy sok pomidorowy. Mieszamy. Gotujemy na małym ogniu 15-20 minut, do miękkości ryżu. Pod koniec gotowania przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem i bazylią. Opcjonalnie można dodać śmietany.