Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po ciężkich daniach świątecznych czas na jakiś lekki i zdrowy obiad. Moją propozycją jest pyszny krupnik ugotowany na kaszy jaglanej.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Włoszczyznę i ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę kroimy w plasterki. Włoszczyznę wraz z pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym wrzucamy do garnka i gotujemy przez około 15minut. Lekko solimy. Po tym czasie dorzucamy ziemniaki i gotujemy przez 30minut.
Kaszę jaglaną przed gotowaniem należy sparzyć wrzątkiem. Jest to ważne, ponieważ dzięki temu spłukujemy gorycz kaszy. Ja osobiście dodatkowo płuczę jeszcze pod zimną wodą. Po tych 30minutach dodajemy kostkę rosołową oraz kaszę jaglaną. Gotujemy przez 20minut do momentu gdy wszystko będzie miękkie.