Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi zup ? Chyba nie ma takiej osoby. Ja dziś się hartuję i pyszną zupkę gotuje, uwielbiają ją duzi i mali. Zupą o wiele bardziej się na jadamy niż drugim daniem.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 970
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7027
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 189
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 970
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7027
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 189
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso i gotować do jego miękkości.
Gdy mięso jest już dość miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liście laurowe i gotować do miękkości ziemniaków.
Następnie dodać mieszankę warzywna i gotować do czasu aż warzywa będą miękkie.
Po tym czasie dodać koper.
Po chwili liście lubczyk - magii i natkę pietruszki i nadal gotować na wolnym ogniu, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki.
Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy.
Zalać zupę rozprowadzoną śmietaną.
Chwilę pogotować do połączenia się śmietany z zupą.
Zupka wyszła przepyszna polecam serdecznie.