Do góry

Zupy Przepis na:

Jarzynowa.

Jarzynowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 300 Ocena: 1367

Dodano:

Odsłon: 2098

Kto nie lubi zup ? Chyba nie ma takiej osoby. Ja dziś się hartuję i pyszną zupkę gotuje, uwielbiają ją duzi i mali. Zupą o wiele bardziej się na jadamy niż drugim daniem.

Składniki

  • 1 dowolny kawałek mięsa z kością,
  • 6 - 8 ziemniaków,
  • 400 g mieszanki warzywnej,
  • 1 łyżka liści lubczyk - magii,
  • 2 łyżki kopru,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 3 łyżki śmietany,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2 liście laurowe.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso i gotować do jego miękkości.

  2. Gdy mięso jest już dość miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liście laurowe i gotować do miękkości ziemniaków.

  3. Następnie dodać mieszankę warzywna i gotować do czasu aż warzywa będą miękkie.

  4. Po tym czasie dodać koper.

  5. Po chwili liście lubczyk - magii i natkę pietruszki i nadal gotować na wolnym ogniu, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki.

  6. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy.

  7. Zalać zupę rozprowadzoną śmietaną.

  8. Chwilę pogotować do połączenia się śmietany z zupą.

  9. Zupka wyszła przepyszna polecam serdecznie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń