Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 396 odcinka programu Ewa gotuje.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3563
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2039
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3563
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2039
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Składniki
Połówkę tuszki podzielić na dwie części i włożyć do garnka. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Zalać wodą i ugotować.
Mięso wyjąć a do wywaru wrzucić pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę i ziemniaka. Dodać fasolkę szparagową podzieloną na mniejsze kawałki oraz poszatkowaną kapustę i drobno posiekane łodygi selera oraz plastry rzodkiewek. Przecisnąć czosnek. Dorzucić pomidory – sparzone wrzątkiem, obrane ze skórki i pokrojone. Wszystko razem gotować przez 10-15 minut. Przed podaniem przyprawić do smaku pieprzem i zakwasić sokiem z cytryny.
Na talerzu posypać natką pietruszki.