Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 396 odcinka programu Ewa gotuje.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5771
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9513
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 278
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5771
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9513
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 278
Składniki
Połówkę tuszki podzielić na dwie części i włożyć do garnka. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Zalać wodą i ugotować.
Mięso wyjąć a do wywaru wrzucić pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę i ziemniaka. Dodać fasolkę szparagową podzieloną na mniejsze kawałki oraz poszatkowaną kapustę i drobno posiekane łodygi selera oraz plastry rzodkiewek. Przecisnąć czosnek. Dorzucić pomidory – sparzone wrzątkiem, obrane ze skórki i pokrojone. Wszystko razem gotować przez 10-15 minut. Przed podaniem przyprawić do smaku pieprzem i zakwasić sokiem z cytryny.
Na talerzu posypać natką pietruszki.