Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zdrowa zupa z resztek z lodówki. Bardzo synąca
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8352
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2897
Polecam.
Odsłon: 1577
Polecam.
Odsłon: 465
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8352
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2897
Polecam.
Odsłon: 1577
Polecam.
Odsłon: 465
Składniki
Na początku podsmażamy cebulę, pora, chilli, czosnek i imbir. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę
Pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucamy do garnka i podsmażamy. Często mieszamy aby nic się nie przypaliło
Dynię, marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do garnka i zalewamy bulionem.
Gdy warzywa są już miękkie blendujemy całość i dodajemy namoczoną wcześniej soczewicę. Jeśli masa jest zbyt gęsta dolewamy wody (lub bulionu jeśli coś zostało). Im dłużej soczewica moczyła się w wodzie tym szybciej się ugotuje (minimum to 15 minut). Nalewamy do miseczek, dekorujemy (ja lubię udokorować odrobiną sera feta, pietruszką i chili) Smaczengo