Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zdrowa zupa z resztek z lodówki. Bardzo synąca
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3401
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1969
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 635
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3401
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1969
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 635
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Składniki
Na początku podsmażamy cebulę, pora, chilli, czosnek i imbir. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę
Pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucamy do garnka i podsmażamy. Często mieszamy aby nic się nie przypaliło
Dynię, marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do garnka i zalewamy bulionem.
Gdy warzywa są już miękkie blendujemy całość i dodajemy namoczoną wcześniej soczewicę. Jeśli masa jest zbyt gęsta dolewamy wody (lub bulionu jeśli coś zostało). Im dłużej soczewica moczyła się w wodzie tym szybciej się ugotuje (minimum to 15 minut). Nalewamy do miseczek, dekorujemy (ja lubię udokorować odrobiną sera feta, pietruszką i chili) Smaczengo