Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąco polecam, zupka pyszna. Do zmywania tylko patelnia. Idealnie smakuje z ryżem.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15055
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2136
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8849
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15055
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2136
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8849
Składniki
Warzywa kroimy w kostkę, czosnek kroimy w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy przyprawy, mieszamy i chwilkę podgrzewamy. Wrzucamy czosnek i warzywa, szybko przesmażamy, mieszając. Zmniejszamy ogień, wlewamy sos sojowy, dusimy ok. 10 minut. Wlewamy mleko, trochę soli, pieprzu i gotujemy kilkanaście minut, pod przykryciem. Zupę można nieco rozrzedzić gorącą wodą z sosem sojowym lub bulionem. Na koniec doprawiamy, sokiem z limonki, solą, pieprzem, gotujemy kilka minut.