Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąco polecam, zupka pyszna. Do zmywania tylko patelnia. Idealnie smakuje z ryżem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1268
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1268
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Składniki
Warzywa kroimy w kostkę, czosnek kroimy w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy przyprawy, mieszamy i chwilkę podgrzewamy. Wrzucamy czosnek i warzywa, szybko przesmażamy, mieszając. Zmniejszamy ogień, wlewamy sos sojowy, dusimy ok. 10 minut. Wlewamy mleko, trochę soli, pieprzu i gotujemy kilkanaście minut, pod przykryciem. Zupę można nieco rozrzedzić gorącą wodą z sosem sojowym lub bulionem. Na koniec doprawiamy, sokiem z limonki, solą, pieprzem, gotujemy kilka minut.