Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąco polecam, zupka pyszna. Do zmywania tylko patelnia. Idealnie smakuje z ryżem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 851
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 46
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4116
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 851
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 46
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4116
Składniki
Warzywa kroimy w kostkę, czosnek kroimy w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy przyprawy, mieszamy i chwilkę podgrzewamy. Wrzucamy czosnek i warzywa, szybko przesmażamy, mieszając. Zmniejszamy ogień, wlewamy sos sojowy, dusimy ok. 10 minut. Wlewamy mleko, trochę soli, pieprzu i gotujemy kilkanaście minut, pod przykryciem. Zupę można nieco rozrzedzić gorącą wodą z sosem sojowym lub bulionem. Na koniec doprawiamy, sokiem z limonki, solą, pieprzem, gotujemy kilka minut.