Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąco polecam, zupka pyszna. Do zmywania tylko patelnia. Idealnie smakuje z ryżem.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
Warzywa kroimy w kostkę, czosnek kroimy w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy przyprawy, mieszamy i chwilkę podgrzewamy. Wrzucamy czosnek i warzywa, szybko przesmażamy, mieszając. Zmniejszamy ogień, wlewamy sos sojowy, dusimy ok. 10 minut. Wlewamy mleko, trochę soli, pieprzu i gotujemy kilkanaście minut, pod przykryciem. Zupę można nieco rozrzedzić gorącą wodą z sosem sojowym lub bulionem. Na koniec doprawiamy, sokiem z limonki, solą, pieprzem, gotujemy kilka minut.