Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywna zupa. Podana z pieczywem może wystarczyć za cały obiad. Polecam.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Pokroić drobno cebulę. Pieczarki obrać i również pokroić. Cebulę i pieczarki zeszklić na olej. Podać do nich przepuszczony przez praskę i drobno pokrojony czosnek. W bulionie warzywnym zagotować odsączoną soczewicę. Gdy pojawi się piana należy ją zebrać. Wtedy dopiero dodać pokrojoną dynię i marchewkę. Następnie warzywa podduszone na oleju. Całość doprawić solą, pieprzem, papryką i "Vegetą". Jednak nie za wiele, gdyż przyprawy były już w bulionie. Po mniej więcej 10 minutach dodać majeranek. Gotować jeszcze jakieś 15 minut.