Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywna zupa. Podana z pieczywem może wystarczyć za cały obiad. Polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1631
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1631
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Pokroić drobno cebulę. Pieczarki obrać i również pokroić. Cebulę i pieczarki zeszklić na olej. Podać do nich przepuszczony przez praskę i drobno pokrojony czosnek. W bulionie warzywnym zagotować odsączoną soczewicę. Gdy pojawi się piana należy ją zebrać. Wtedy dopiero dodać pokrojoną dynię i marchewkę. Następnie warzywa podduszone na oleju. Całość doprawić solą, pieprzem, papryką i "Vegetą". Jednak nie za wiele, gdyż przyprawy były już w bulionie. Po mniej więcej 10 minutach dodać majeranek. Gotować jeszcze jakieś 15 minut.