Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywna zupa. Podana z pieczywem może wystarczyć za cały obiad. Polecam.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 525
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1830
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 379
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 525
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1830
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 379
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Pokroić drobno cebulę. Pieczarki obrać i również pokroić. Cebulę i pieczarki zeszklić na olej. Podać do nich przepuszczony przez praskę i drobno pokrojony czosnek. W bulionie warzywnym zagotować odsączoną soczewicę. Gdy pojawi się piana należy ją zebrać. Wtedy dopiero dodać pokrojoną dynię i marchewkę. Następnie warzywa podduszone na oleju. Całość doprawić solą, pieprzem, papryką i "Vegetą". Jednak nie za wiele, gdyż przyprawy były już w bulionie. Po mniej więcej 10 minutach dodać majeranek. Gotować jeszcze jakieś 15 minut.