Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywna zupa. Podana z pieczywem może wystarczyć za cały obiad. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14312
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1665
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16353
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6585
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14312
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1665
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16353
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6585
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Pokroić drobno cebulę. Pieczarki obrać i również pokroić. Cebulę i pieczarki zeszklić na olej. Podać do nich przepuszczony przez praskę i drobno pokrojony czosnek. W bulionie warzywnym zagotować odsączoną soczewicę. Gdy pojawi się piana należy ją zebrać. Wtedy dopiero dodać pokrojoną dynię i marchewkę. Następnie warzywa podduszone na oleju. Całość doprawić solą, pieprzem, papryką i "Vegetą". Jednak nie za wiele, gdyż przyprawy były już w bulionie. Po mniej więcej 10 minutach dodać majeranek. Gotować jeszcze jakieś 15 minut.