Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywna zupa. Podana z pieczywem może wystarczyć za cały obiad. Polecam.
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 37
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 100
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1147
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 37
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 100
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1147
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Pokroić drobno cebulę. Pieczarki obrać i również pokroić. Cebulę i pieczarki zeszklić na olej. Podać do nich przepuszczony przez praskę i drobno pokrojony czosnek. W bulionie warzywnym zagotować odsączoną soczewicę. Gdy pojawi się piana należy ją zebrać. Wtedy dopiero dodać pokrojoną dynię i marchewkę. Następnie warzywa podduszone na oleju. Całość doprawić solą, pieprzem, papryką i "Vegetą". Jednak nie za wiele, gdyż przyprawy były już w bulionie. Po mniej więcej 10 minutach dodać majeranek. Gotować jeszcze jakieś 15 minut.