Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jesienna zupa z ciecierzycy"
Polecam.
Odsłon: 508
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 430
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 286
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 756
Polecam.
Odsłon: 508
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 430
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 286
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 756
Składniki
Cebule, czosnek oraz marchewki obierz, opłucz, osusz, a potem drobno posiekaj. Morele pokrój w kosteczkę. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 4 łyżki oleju. Przesmaż marchewkę.
Po chwili dodaj posiekaną cebulę z czosnkiem, smaż razem jeszcze 1-2 minuty. Dodaj ciecierzycę z puszki wraz z zalewą oraz litr wody. Wsyp posiekane morele.
Opłucz 2 gałązki rozmarynu, otrzyj igiełki. Umyj i posiekaj kilka listków szałwii. Dodaj do zupy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Dopraw solą oraz pieprzem.
Przesiej na stolnicę mąkę na makaron. Dodaj 2 łyżki oleju oraz 5 łyżek wody. Zagnieć ciasto, rozwałkuj na bardzo cienki placek.
Zroluj go i pokrój w cienkie paseczki. Wrzuć do gotującej się zupy. Przemieszaj, gotuj do miękkości makaronu. Gotową zupę posyp przed podaniem posiekanymi ziołami.
czas ok. 60 min; porcja – 490 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety