Do góry

Zupy Przepis na:

Jesienna zupa z ciecierzycy

Jesienna zupa z ciecierzycy

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Jesienna zupa z ciecierzycy"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule, czosnek oraz marchewki obierz, opłucz, osusz, a potem drobno posiekaj. Morele pokrój w kosteczkę. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 4 łyżki oleju. Przesmaż marchewkę.

  2. Po chwili dodaj posiekaną cebulę z czosnkiem, smaż razem jeszcze 1-2 minuty. Dodaj ciecierzycę z puszki wraz z zalewą oraz litr wody. Wsyp posiekane morele.

  3. Opłucz 2 gałązki rozmarynu, otrzyj igiełki. Umyj i posiekaj kilka listków szałwii. Dodaj do zupy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Dopraw solą oraz pieprzem.

  4. Przesiej na stolnicę mąkę na makaron. Dodaj 2 łyżki oleju oraz 5 łyżek wody. Zagnieć ciasto, rozwałkuj na bardzo cienki placek.

  5. Zroluj go i pokrój w cienkie paseczki. Wrzuć do gotującej się zupy. Przemieszaj, gotuj do miękkości makaronu. Gotową zupę posyp przed podaniem posiekanymi ziołami.

  6. czas ok. 60 min; porcja – 490 kcal, cena 2,20 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń