Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kolorowa i bardzo smaczna zupa ze świeżych jesiennych warzyw.
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 45
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Odsłon: 35
To jedne z moich najbardziej lubianych ciasteczek pieczonych w okresie świąt....
Odsłon: 49
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 103
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 233
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 45
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Odsłon: 35
To jedne z moich najbardziej lubianych ciasteczek pieczonych w okresie świąt....
Odsłon: 49
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 103
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 233
Składniki
Na maśle rumienimy pokrojoną cebulę, ziemniaki i marchewkę. Dzięki podsmażeniu wydobędziemy smak warzyw. Dodajemy pokrojone w kostkę chili, ziarna kukurydzy, pokrojone pieczarki, sól, liść laurowy i roztarte ziele angielskie. Zalewamy bulionem warzywnym, rosołem lub wodą. Gotujemy, aż ziemniaki i marchewki będą miękkie. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy, aż kapusta zmniejszy swoją objętość. Do zupy dodajemy śmietanę. Doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą ziołową i pieprzem kolorowym.