Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kolorowa i bardzo smaczna zupa ze świeżych jesiennych warzyw.
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 162
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25640
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 96
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 162
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25640
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 96
Składniki
Na maśle rumienimy pokrojoną cebulę, ziemniaki i marchewkę. Dzięki podsmażeniu wydobędziemy smak warzyw. Dodajemy pokrojone w kostkę chili, ziarna kukurydzy, pokrojone pieczarki, sól, liść laurowy i roztarte ziele angielskie. Zalewamy bulionem warzywnym, rosołem lub wodą. Gotujemy, aż ziemniaki i marchewki będą miękkie. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy, aż kapusta zmniejszy swoją objętość. Do zupy dodajemy śmietanę. Doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą ziołową i pieprzem kolorowym.