Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kolorowa i bardzo smaczna zupa ze świeżych jesiennych warzyw.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 63
Czy w tłusty czwartek można przestrzegać diety i wciąż uczynić zadość tradycj...
Odsłon: 1524
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 63
Czy w tłusty czwartek można przestrzegać diety i wciąż uczynić zadość tradycj...
Odsłon: 1524
Składniki
Na maśle rumienimy pokrojoną cebulę, ziemniaki i marchewkę. Dzięki podsmażeniu wydobędziemy smak warzyw. Dodajemy pokrojone w kostkę chili, ziarna kukurydzy, pokrojone pieczarki, sól, liść laurowy i roztarte ziele angielskie. Zalewamy bulionem warzywnym, rosołem lub wodą. Gotujemy, aż ziemniaki i marchewki będą miękkie. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy, aż kapusta zmniejszy swoją objętość. Do zupy dodajemy śmietanę. Doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą ziołową i pieprzem kolorowym.