Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa z kalafiorem i kluseczkami którą zrobimy bardzo szybko. Dobrze jest mieć wcześniej ugotowany albo zamrożony wywar, wtedy zupa jest lepsza.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14462
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14462
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Składniki
Marchewkę obieram i kroję na plasterki, seler ścieram na tarce, por kroję drobno, kalafior dzielę na różyczki.Do garnka wlewam bulion, wrzucam warzywa wszystkie za wyjątkiem kalafiora, dodaję liść, ziele i gotuje 10 minut. Dodaje kalafior i gotuję dalej 5 minut. Mąkę, sól, jajko przekładam do miski i mieszam. W drugim garnku gotuję wodę i wlewam ciasto cienkim strumieniem przez widelec. Mieszam i gotuję 2-3 minuty od wypłynięcia. Kluski przekładam do zupy, doprawiam,solą, pieprzem, śmietaną, dodaję koper, natkę.