Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleko kokosowe podkreśla smak kalafiora a zupa jest o wiele lżejsza.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Składniki
Miałam rosół z poprzedniego dnia. Można ugotować od podstaw, kawałek mięsa z kością, lub porcję rosołową. Wtedy wszystko wstawiamy pół godziny wcześniej.- mięso potrzebuje w sumie 1 h , ziela angielskiego i liścia laurowego. Pokroiłam kalafiora na małe różyczki a łodygi w kosteczkę. Marchew , selera i pora w kosteczkę, Ziemniaki w kostkę. Jeszcze łyżka kaszy. Dodałam do bulionu i gotowałam pół godziny. Pod koniec sprawdziłam słoność i pieprzność. Dodałam mleko kokosowe bezpośrednio- nie warzy się. Wyłączyłam ogień i dodałam posiekaną zieleninę.
Smacznego :)