Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleko kokosowe podkreśla smak kalafiora a zupa jest o wiele lżejsza.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 90
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5515
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3988
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 108
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 683
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 90
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5515
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3988
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 108
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 683
Składniki
Miałam rosół z poprzedniego dnia. Można ugotować od podstaw, kawałek mięsa z kością, lub porcję rosołową. Wtedy wszystko wstawiamy pół godziny wcześniej.- mięso potrzebuje w sumie 1 h , ziela angielskiego i liścia laurowego. Pokroiłam kalafiora na małe różyczki a łodygi w kosteczkę. Marchew , selera i pora w kosteczkę, Ziemniaki w kostkę. Jeszcze łyżka kaszy. Dodałam do bulionu i gotowałam pół godziny. Pod koniec sprawdziłam słoność i pieprzność. Dodałam mleko kokosowe bezpośrednio- nie warzy się. Wyłączyłam ogień i dodałam posiekaną zieleninę.
Smacznego :)