Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleko kokosowe podkreśla smak kalafiora a zupa jest o wiele lżejsza.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 906
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 906
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Miałam rosół z poprzedniego dnia. Można ugotować od podstaw, kawałek mięsa z kością, lub porcję rosołową. Wtedy wszystko wstawiamy pół godziny wcześniej.- mięso potrzebuje w sumie 1 h , ziela angielskiego i liścia laurowego. Pokroiłam kalafiora na małe różyczki a łodygi w kosteczkę. Marchew , selera i pora w kosteczkę, Ziemniaki w kostkę. Jeszcze łyżka kaszy. Dodałam do bulionu i gotowałam pół godziny. Pod koniec sprawdziłam słoność i pieprzność. Dodałam mleko kokosowe bezpośrednio- nie warzy się. Wyłączyłam ogień i dodałam posiekaną zieleninę.
Smacznego :)