Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleko kokosowe podkreśla smak kalafiora a zupa jest o wiele lżejsza.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13609
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1557
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15032
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6170
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13609
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1557
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15032
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6170
Składniki
Miałam rosół z poprzedniego dnia. Można ugotować od podstaw, kawałek mięsa z kością, lub porcję rosołową. Wtedy wszystko wstawiamy pół godziny wcześniej.- mięso potrzebuje w sumie 1 h , ziela angielskiego i liścia laurowego. Pokroiłam kalafiora na małe różyczki a łodygi w kosteczkę. Marchew , selera i pora w kosteczkę, Ziemniaki w kostkę. Jeszcze łyżka kaszy. Dodałam do bulionu i gotowałam pół godziny. Pod koniec sprawdziłam słoność i pieprzność. Dodałam mleko kokosowe bezpośrednio- nie warzy się. Wyłączyłam ogień i dodałam posiekaną zieleninę.
Smacznego :)