Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 740 Ocena: 15325
Dodano: 13.11.2020
Odsłon: 2903
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Miałam rosół z poprzedniego dnia. Można ugotować od podstaw, kawałek mięsa z kością, lub porcję rosołową. Wtedy wszystko wstawiamy pół godziny wcześniej.- mięso potrzebuje w sumie 1 h , ziela angielskiego i liścia laurowego.
Pokroiłam kalafiora na małe różyczki a łodygi w kosteczkę. Marchew , selera i pora w kosteczkę, Ziemniaki w kostkę. Jeszcze łyżka kaszy.
Dodałam do bulionu i gotowałam pół godziny.
Pod koniec sprawdziłam słoność i pieprzność. Dodałam mleko kokosowe bezpośrednio- nie warzy się. Wyłączyłam ogień i dodałam posiekaną zieleninę.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (44)

Dolcevita-in-my-kitchen 19 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Delikatna zupka i jaki aromat, pycha! Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 14 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Zapowiada się przepysznie:) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 14 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Muszę wypróbować. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 13 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Wprawdzie kasza w zupie kalafiorowej to dla mnie nowosc, ale z mleczkiem kokosowym juz robilam kiedys, wlasciwie z przypadku, bo skonczyla mi sie smietana i bylam bardzo zdziwiona, ile dodalo smaku. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 13 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
No popatrz, chyba jakieś midifloriany gdzieś krążą we wszechświecie, bo u nas jutro będzie kalafiorowa, oczywiście z własnych warzyw :DU nas czasem dodawaliśmy kaszy, ale mleczka kokosowego jeszcze nie, więc to zrobimy i będzie gar na dwa dni :D Odpowiedzi: 33 ▼
2 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 13 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Kalafiorową robię często ale z kaszą i mleczkiem kokosowym jeszcze nie robiłam. Z pewnością wypróbuję:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz